torsdag 5. mars 2009

Reddet av vaskebøttemangel

P1010302[1]

Med hund i huset blir det mye hår. Ikke det at jeg trodde at februar/mars var typiske røytemåneder, men i 2009 er de det. Rart at dyret i det hele tatt hår på den tynne kroppen sin, når jeg ser mengdene i kroker, under stoler, i trappen, i sofaen (merkelig, egentlig, når hun aldri ligger der...) og under mine og mine besøkendes sokker. En slags hårsåle. I dag er det støvsuget, etter alle kunstens regler. Med og uten munnstykke. Stort, lite. Ialle kriker og kroker.  Og når alt var ryddet bort og stolene sto på bordet, kunne jeg likegjerne vaske. Men det finnes altså ikke en bøttte i huset. Ikke én. Jeg hadde mørkeblå tykke, mange hvite og lyseblå, en rosa. Stabler. De koster jo en slikk og ingenting. Men det er verdifulle. Især den siste. Jeg luuuurer og luuuurer. I god Næss' ånd ser vi selvfølgelig det positive i det - jeg kan jo ikke vaske uten bøtte. Følgelig slipper jeg. Og kan gjøre andre ting i stedet.

Så, for eksempel.

PIC_0030

For alle første gang har jeg ikke styr på sålisten min. Jeg har innkjøpte frø, noen av dem, i tidligere poster her i bloggen. Og jeg har jo sådd endel allerede. Og til og med priklet. Men det er hinsides kontroll.  Men like moro!  Har allerede glemt dem i perioder også, noe er angrepet av mugg, men Atamon'en ser ut til å gjøre jobben sin. Så det blir noen voksurter. Og flere skal sås.  Den på bildet er fra i fjor. Og jeg synes den er nydelig. Nytt av året er en gul variant jeg har fått frø av fra Blodbegerleverandøren. Og en variant til fra frøboksen. Astrantsia var en av mine første staudekjærligheter. Jeg kjøpte mange frø og sådde og fikk samme resultat som fjorårets echinaceastunt. 0- null - zero. Men Inger-J forbarmet seg over meg med noen frøplanter dengang, og det er blitt endel planter av dem. Men jeg liker glidende fargeoverganger - og gjør et forsøk med frø fra Plants of Distinction i år. De står på badet, og jeg håper og titter og håper og titter...  ikkeno ennå.

Avtatartestgal Avtatartestgal Avtatartestgal

2 kommentarer:

Mari Anne sa...

Så flaks at du manglet bøtte. Vasking er oppskryt spør du meg. Såing derimot... det er saker det.

Sigrid sa...

Jeg kan ikke skryte av at jeg mangler bøtter heller- Her er det ikke hundehår, men hybelkaniner i alle kroker. Det hender at den hjemmeværende hushjelpa mi tar dem med støvsugeren, men siden det er mye mer interessant å skru på noe i garasjen, blir det heller sjelden :-)
Og jeg må jo hvile meg etter jobb, surfe litt på nettet og pusle litt med noen planter når jeg er hjemme. ;-)
Begynner å ane et visst tradisjonelt mønster i vanene mine, om enn med motsatt fortegn.*roll*
Krysser fingrene for frøsådden din. Jeg går rundt og titter på noen sytråder med mikroskopiske frøblader på. Skal visst være busknellik - men ligner lite foreløpig.............